Linda Bärlund

Kuva: Enrique Pardo

Linda Bärlund

Linda Bärlund (s. 1985) aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana Porvoonseudun musiikkiopistossa. Vuodesta 1998 hän opiskeli Sibelius Akatemian nuoriso-osastolla Seppo Tukiaisen johdolla, kunnes hänet vuonna 2003 hyväksyttiin Juilliard Schooliin New Yorkissa, missä hän suoritti Bachelor of Music -tutkinnon Lewis Kaplanin johdolla. Vuonna 2007 Bärlund jatkoi opintojaan Guildhall School of Music and Dramassa Lontoossa, missä hän suoritti maisterintutkinnon David Takenon johdolla.

Bärlund on voittanut monta kansallista ja kansainvälistä kilpailua kuten Kuopion XI viulukilpailun (2010), Jyväskylän viulukilpailun (2003) ja Turnbridge Wells International Young Concert Artists -kilpailun (2009). Hän on osallistunut lukuisille kansainvälisille mestarikursseille kuten Verbier Festival Academy ja Prussia Cove, ja täydentänyt opintojaan Zachar Bronin, Ferenc Radosin, Pamela Frankin, Mihaela Martinin, Midorin ja Gábor Takácsin johdolla.

Linda on soittanut usean kamari- ja sinfoniaorkesterin solistina ja konsertoi säännöllisesti kamarimuusikkona ympäri Eurooppaa. Hänellä on ollut mahdollisuus esiintyä mm. Frans Helmersonin, Mihaela Martinin, Gerard Wyssin, Nobuko Imain, Tim Hughesin, Boris Brovtynin ja Francois Guyenin rinnalla. Lindan konsertteja on kuultu radiossa ja televisiossa Suomessa, Sveitsissä, Yhdysvalloissa ja Englannissa.

Vuodesta 2009 Linda on ollut Orchestra de la Suisse Romanden jäsen ja asuu Genevessä.

Takaisin