Kreeta-Julia Heikkilä

Kreeta-Julia Heikkilä

Kreeta-Julia Heikkilä on monipuolisena viulistina kansainvälisesti kysytty konserttimestari, solisti ja kamarimuusikko, joka keskittyy konserttitoimintansa lisäksi kehittämään klassisen musiikin kulttuuria toimimalla mm. Helsinki Chamber Music Festivalin taiteellisena johtajana.

Konserttimestarina Heikkilä on vieraillut useiden pohjoismaisten orkestereiden lisäksi Lontoon BBC-sinfoniaorkesterissa sekä Amerikassa iPalpiti- ja Atlantic Music Festival -orkestereissa. Hän on toiminut vakituisena konserttimestarina Vaasan kaupunginorkesterissa (2012), Tanskan radion kamariorkesterissa (2013-) ja Oulu Sinfoniassa (2015). Kaudella 2018–2019 Heikkilä toimi vierailevana konserttimestarina Norjan kansallisoopperan orkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Trøndheimin sinfoniaorkesterissa ja Turku Filharmoniassa. Hän on esiintynyt monien suomalaisten orkestereiden solistina sekä niin kamarimuusikkona kuin solistina useilla kansainvälisillä festivaaleilla Euroopan maissa, Etelä-Koreassa, Amerikassa ja Venäjällä. Lisäksi hän soittaa TEOS-pianotriossa sellisti Jaani Helanderin ja pianisti Jaan Otsin kanssa.

Kreeta-Julia Heikkilä aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Géza Szilvayn oppilaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa, jonka jälkeen hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Tuomas Haapanen, Mi-kyung Lee, Päivyt Meller ja Tero Latvala.  Lontoossa hän opiskeli AHRC -stipendiaattina Jan Repkon johdolla ja valmistui erinomaisin arvosanoin sekä Lontoon Royal College of Musicista (Master of Performance, 2012) että Sibelius-Akatemiasta (musiikin maisteri, 2015). Hän suoritti myös erinomaisesti solistidiplomin (Solist, Advanced Postgraduate Diploma in Music, 2017) Trio Nordin jäsenenä The Royal Danish Academy of Musicissa.

Heikkilä on ansioitunut myös useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä viulu- ja kamarimusiikkikilpailuissa ja hänet on palkittu monin stipendipalkinnoin, mukaan lukien Pro Musica- ja Nordea -stipendit. Heikkilällä on käytössään Suomen Kulttuurirahaston omistama Andrea Guarneri -viulu vuodelta 1680.