Kreeta-Julia Heikkilä

Kreeta-Julia Heikkilä

Kreeta-Julia Heikkilä on monipuolisena, energisenä ja dynaamisena viulistina kansainvälisesti kysytty kamarimuusikko, solisti ja konserttimestari.

Heikkilä on esiintynyt kamarimuusikkona ja solistina useilla kansainvälisillä festivaaleilla Euroopan maissa, Etelä-Koreassa, Amerikassa ja Venäjällä. Hän on soittanut lukuisten suomalaisorkestereiden lisäksi ulkomailla mm. Tanskan Kamariorkesterin, iPalpiti Kamariorkesterin ja Fairbanksin Sinfoniaorkesterin solistina. Vuonna 2022 Heikkilä debytoi Helsingin musiikkitalossa Euroopan Unionin Nuoriso-orkesterin solistina.

Heikkilä on toiminut vakituisena konserttimestarina Vaasan kaupunginorkesterissa (2012), Tanskan radion kamariorkesterissa (2013-) ja Oulu Sinfoniassa (2015). Vuonna 2022 hän aloitti Helsingin Kaupunginorkesterin 2. konserttimestarina. Tämän lisäksi hän on toiminut vierailevana konserttimestarina Suomessa ja ulkomailla mm. Lontoon BBC Sinfoniaorkesterissa. 

Konserttitoiminnan lisäksi hän pyrkii kehittämään klassisen musiikin kulttuuria toimimalla perustamansa Helsinki Chamber Music Festivalin ja Minimalia - konserttisarjan taiteellisena johtajana ja viulistina. Pianotrio Teoksen jäsenenä, sellisti Jaani Helanderin ja pianisti Jaan Otsin kanssa, hän on konsertoinut aktiivisesti vuodesta 2017 lähtien.

Kreeta-Julia on toiminut vuodesta 2019 Sibelius-Akatemiassa kamarimusiikin ja viulunsoiton tuntiopettajana. Intohimoisena opettajana hän opettaa myös kesäisin viulun mestarikursseilla mm. Raudaskylässä ja Joutsenossa.

Heikkilä aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Geza Szilvayn oppilaana Itä-Helsingin Musiikkiopistossa. Sittemmin hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Tuomas Haapanen, Mi-kyung Lee, Päivyt Meller ja Tero Latvala, London Royal College of Music ́ssa Jan Repkon luokalla sekä kamarimusiikkia Tanskan Kuninkaallisessa Musiikkiakatemiassa Tim Frederiksenin johdolla Trio Nordin jäsenenä.

 Heikkilällä on käytössään Suomen Kulttuurirahaston omistama Andrea Guarneri -viulu vuodelta 1680.