Teemu Kauppinen

Kuva: Anton Sucksdorff

Teemu Kauppinen

Teemu Kauppinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, missä hänen kontrabasso-opettajanaan oli Jussi Javas. Vuosina 1997-2000 Kauppinen täydensi opintojaan Kölnin musiikkikorkeakoulussa professori Veit-Peter Schüsslerin oppilaana. Tänä aikana hän myös osallistui Franco Petracchin mestarikursseille Sermonetassa, Italiassa.

Vuonna 1996 Kauppinen voitti Kemiran mestariluokka -kilpailun nuorille solisteille. Vuonna 1997 hän suoritti A-kurssitutkinnon erinomaisin arvosanoin. Ensikonsertin hän piti Helsingissä vuonna 2000.

Kauppinen on kantaesittänyt Antti Auvisen, Kirmo Lintisen, Uljas Pulkkisin sekä Kai Niemisen teoksia kontrabassolle.
Kauppinen kuuluu Radion sinfoniaorkesterin vakinaiseen soittajistoon. Virtuosi di Kuhmo -kamariorkesterin jäsen hän on ollut vuodesta 1994. Saksalaisessa Deutsche Kammerakademie -orkesterissa hän soitti vuosina 1998-2000 ja Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa kesät 2009-2016.

Kauppinen on kysytty ja aktiivinen kamarimuusikko, ja hän on esiintynyt viime vuosina mm. Naantalin musiikkijuhlilla, Uudenkaupungin Crusell-viikolla, Korsholman musiikkijuhlilla, Oulunsalo Soi -festivaalilla, Helsinki Spring Light -festivaalilla sekä Zagreb Kom -festivaalilla Kroatiassa.

Teemu Kauppisen soitin on italialainen Antonio Guadagnini -kontrabasso vuodelta 1879.

Takaisin