Lauri Kankkunen

Lauri Kankkunen

Lempäälästä lähtöisin oleva Lauri Kankkunen (s.1990) aloitti sellonsoiton 5-vuotiaana ja jatkoi opintojaan Tampereen konservatoriossa. Vuodesta 2010 Kankkunen on opiskellut Sibelius-Akatemiassa prof. Martti Rousin selloluokalla ja syksystä 2014 alkaen Oslossa Norges Musikkhøgskolessa prof. Truls Mørkin oppilaana. Kankkunen on osallistunut useille mestarikursseille opettajinaan mm. David Geringas, Gary Hoffman, Frans Helmerson ja Menahem Pressler ja soittanut kamarimusiikkia mm. Nobuko Imain, Lars Anders Tomterin ja Emmanuel Tjeknavorianin kanssa.

Lauri Kankkunen on  Tampere Filharmonian sellon äänenjohtaja.  Lisäksi hän soittaa klassista musiikkia ja jazzia yhdistelevässä Pushkin Quintetissa.

Kankkunen voitti III palkinnon Turun XII Sellokilpailussa helmikuussa 2014. Keväällä 2015 hänet kutsuttiin XV Tšaikovski –kilpailuun ja vuonna 2013 hän oli yksi neljästä suomalaisesta, jotka valittiin V Kansainväliseen Paulon Sellokilpailuun. Hän on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Turun kaupunginorkesterin ja Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina ja kamarimuusikkona mm. Kuhmon Kamarimusiikissa, Santander International Music Festivalilla Espanjassa, Iitin musiikkijuhlilla, Sysmän Suvisoitossa, Helsingin Juhlaviikoilla sekä Helsingin Kamarikesässä. Suomen ulkopuolella Kankkunen on esiintynyt useimmissa Euroopan maissa. Häntä ovat tukeneet mm. Martin Wegelius –säätiö, Wihurin säätiö, Pro Musica –säätiö, OP Ryhmän Taidesäätiö, Alfred Kordelinin säätiö sekä Suomen ja Pirkanmaan Kulttuurirahastot.

Lauri Kankkusen instrumentti on C.A. Gand –sello vuodelta 1854.