Konserttisalit

Konserttisalit

 

 

Café Engel

Aleksanterikatu 26, 00120 Helsinki

Café Engel sijaitsee Sunnin talossa, Senaatintorin laidalla. Rakennus on yksi Helsingin vanhimmista kivitaloista. Se rakennettiin vuonna 1765 aiemman piipputehtaan paikalle ja alimman kerroksen rakennusmestarin nimi on jäänyt historian hämärään. Ylemmät kerrokset lisättiin 1830-luvulla ja julkisivun suunnitteli Carl Ludwig Engel (1778-1840). Engel opiskeli kotikaupungissaan Berliinissä ja jatkoi opintojaan myöhemmin tsaari Aleksanteri II:n Pietarissa. Hän suunnitteli Senaatintorin ympäristöön monia empiretyylisiä rakennuksia, kuten Helsingin Tuomiokirkon ja Yliopiston päärakennuksen sekä kirjaston.

Café Engelissä perjantaina 3.7. klo 12.00
“30 min of Classical"

G18-juhlasali

Yrjönkatu 18, 00120 Helsinki

G18-juhlasali on jo vuosien ajan ollut suosittu juhlapaikka. Rakennus on toiminut entisenä tyttökouluna. Juhlasalin perinteinen tunnelma yhdistettynä aulan modernimpaan ulkonäköön luovat yhdessä ajattoman kokonaisuuden.

G18-juhlasalissa perjantaina 3.7. klo 19.00
“Slaavilainen Eurooppa"

Johanneksenkirkko

Korkeavuorenkatu 12, 00120 Helsinki

Johanneksenkirkko rakennettiin Punanotkon kukkulalle, silloisen kaupungin laitamille. Kirkko valmistui vuonna 1891. Sen suunnitteli tukholmalainen arkkitehti Adolf Emil Melander. Johanneksenkirkkoa kutsuttiin aluksi Uudeksi kirkoksi. Uusi kirkko tarvittiin, koska helsinkiläiset eivät enää mahtuneet Vanhaan kirkkoon ja Nikolain kirkkoon eli nykyiseen Tuomiokirkkoon. Uusi kirkko rakennettiin juhannuskokon paikalle ja pyhäkkö omistettiin Johannes Kastajalle.

Johanneksenkirkossa lauantaina 4.7. klo 19.00
“Concerto"

Keskustakirjasto Oodi

Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki

Helsingin keskustassa sijaitseva keskustakirjasto Oodi koostuu lähes kokonaisuudessaan yleisölle avoimista tiloista. Rakennus toimii Helsingin kirjastoverkon uutena keskipisteenä tarjoten kävijöille laajan valikoiman erilaisia palveluita. Rakennuksen kaareutuva siltamainen muoto kutsuu vierailijoita käyttämään tiloja ja palveluja kaaren alla ja päällä, ulkona ja sisällä. Kirjasto on uusi olennainen osa Helsingin urbaania ympäristöä ja Töölönlahden merkkirakennusten joukkoa.

Keskustakirjasto Oodissa keskiviikkona 1.7. klo 12.00
“Avajaiskonsertti"

Musiikkitalon aula

Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki

Musiikkitalo on kaikille avoin konserttikeskus ja kohtauspaikka Helsingin keskustassa. 1704-paikkaisen, erityisesti akustiselle musiikille suunnitellun Konserttisalin lisäksi talossa on viisi pienempää salia: Black Box, Camerata, Organo, Sonore ja Harjoitussali Paavo sekä Ravintola - Klubi, joilla kaikilla on erilainen käyttötarkoitus ja erilainen, tarkoituksenmukainen akustiikka. Kauden aikana, syyskuusta – toukokuuhun, Musiikkitalossa järjestetään noin 70 -100 konserttia tai muuta tapahtumaa kuukaudessa. Konserttikalenterista löytyy tapahtumia joka makuun: klassisesta kansanmusiikkiin ja jazzista poppiin. Musiikkitalo ei sulje oviaan kesälläkään, vaan talosta löytyy tapahtumia ja toimintaa ympäri vuoden.

Musiikkitalon aulassa lauantaina 4.7. klo 12.00
“Eläinten karnevaali”

Putte's

Kalevankatu 6, 00100 Helsinki

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Putte's on ravintolan ja baarin sekoitus, joka tarjoaa herkullisia pizzoja.
Alakerran The Cellar's tilassa järjestetään erilaisia klubi-iltoja, konsertteja ja muita tapahtumia.

Putte'sissa torstaina 2.7. klo 21.00
“MegaloVania”

Ritarihuone

Ritarikatu 1, 00100 Helsinki

Jo 1800-luvun alussa Ritarihuoneelle oli varattuna paikka Servaalin korttelissa, Senaatinlinnan itäpuolella. Vuonna 1857 Ritaristo ja Aateli lunasti varatun tontin pystyttääkseen sille toimitalonsa. Vastaanotetut lukuisat arkkitehtuuriehdotukset olivat rakennustyyleiltään erilaisia. Voittajaksi selviytyi arkkitehti G.T. Chiewitz, jonka uusgoottilainen luomus valmistui vuonna 1862. Vuoden 1863 valtiopäivillä Ritarihuone palveli kaikkien neljän säädyn kokoustilana, koska Säätytaloa ei silloin vielä oltu rakennettu. Myös tänään Ritarihuone on mitä suurimmassa määrin elävä talo. Suuri osa kalustuksesta ajoittuu samaan aikaan kuin rakennuskin, mikä antaa talolle puhtaasti museaalisia ulottuvuuksia. Silti tässä historiallisessa ympäristössä jatkuu päivittäinen vireä toiminta.

Ritarihuoneella keskiviikkona 1.7. klo 19.00
“Muodonmuutos”

Tenalji von Fersen

Suomenlinna B 17 C, 00190 Helsinki

Tenalji von Fersen kuuluu Suomenlinnan arvokkaimpiin rakennuksiin, ja sen holvatut salit ovat linnoituksen komeimpia. Se sijaitsee Susisaaren kuivatelakan kupeessa, Suomenlinnan sisemmässä bastionikehässä. Korkea tiiliholvattu juhlasali on kunnostettu vuonna 1775 rakennettuun linnoituksen leipomon viljavarastoon.

Tenalji von Fersenissä torstaina 2.7. klo 14.00
"Ennen myrskyä"

Vanha kirkko

Lönnrotinkatu 6, 00100 Helsinki

Vanha kirkko tarkoitettiin väliaikaiseksi kirkoksi, kun Ulrika Eleonoran kirkko oli saanut purkutuomion nykyisen Senaatintorin paikalta kaupungin keskustan rakentamisen tieltä. Keisarin myöntämillä suolatullirahoilla rakennettu kirkko valmistui jouluksi 1826.‍ Vanha kirkko on monien perhetilaisuuksien paikka ja vihkikirkkona se on edelleen yksi suosituimmista.

Vanhassa kirkossa torstaina 2.7. klo 19.00
"Onnea, Ludwig!"

Kuvat ja tekstit tapahtumapaikkojen omilta nettisivuilta.

Kuvat ja tekstit tapahtumapaikkojen omilta nettisivuilta.