Talvikki Eerola

Talvikki Eerola

Talvikki Eerola on helsinkiläinen näyttelijä, joka työskentelee esittävän taiteen kentällä laaja-alaisesti näyttelijänä, muusikkona, tanssijana, esitystaiteilijana sekä elokuva- ja tv-tuotannoissa. Keväällä 2021 Eerola valmistui näyttelijäksi Tampereen yliopiston Teatterityön tutkinto-ohjelmasta eli Nätyltä 2-vuotisista maisteriopinnoista. Vuonna 2012 Eerola valmistui Metropolia Ammattikorkeakoulusta Esittävän taiteen koulutusohjelmasta ja työskentelee myös soveltavan teatterin hankkeissa.

Vuodesta 2012 lähtien Eerola on esiintynyt esitystaiteen kollektiivi Todellisuuden tutkimuskeskuksen tuotannoissa ja kiertänyt teoksilla niin teatteritiloissa kuin kaupunkiympäristössä, hoitolaitoksissa, asunnottomien päiväkeskuksissa, korvaushoidon yksiköissä, festivaaleilla ja metsissä.

Eerola on ollut kiinnitettynä näyttelijänä Kajaanin kaupunginteatterissa, kiertänyt esityksillä ympäri Suomea ja ulkomailla, työskennellyt klovnina pakolaisleireillä Klovnit ilman rajoja ry:n kanssa ja säveltänyt musiikkia teatteriesityksiin sekä yhtyeille, joiden kanssa hän keikkailee pianistina ja laulajana. Eerola työskentelee tällä hetkellä kahden fyysistä teatteria ja Peking-oopperaa tekevän ryhmän, Wusheng Companyn ja Matchbox Companyn, kanssa.