Esittely

Helsinki Chamber Music Festival

Helsinki Chamber Music Festivalin työryhmä haluaa toivottaa kaikki kamarimusiikin ystävät tervetulleeksi online-konserttien pariin. Erityislaatuisen kevään takia tälle vuodelle alun perin suunniteltu festivaali on siirretty vuodelle 2021, mutta haluamme jakaa kamarimusiikin iloa ja tuoda konsertit kotisohville online-muodossa.

Katsottavissa on kolme konserttikokonaisuutta, joissa jokaisessa on oma miljöönsä ja tunnelmansa. Katsojat viedään Helsingin keskustan juhlasalista idylliseen kotikonserttiin ja viimeisimpänä Kuusisaaren merimaisemiin. Ensimmäisen konsertin, Kaikuja ja heijastuksia, ohjelmassa on luvassa juhlava kattaus varhaista saksalaista kamarimusiikkia ja samalla juhlitaan suursäveltäjä Ludwig van Beethovenin 250-vuotisjuhlavuotta. Kotoisaa-kotikonsertin ohjelma on raikas kesäinen tuulahdus musiikin eri tyylejä ja iltapäivän konsertissa yhdistellään jazzahtavaa Gershwinin musiikkia ja romanttisia Merikannon säveliä. Kesäpäivä Kuusisaaressa -konsertissa suomalaista merimaisemaa värittää slaavilainen tunnelma, kun Tšaikovskin jousikvartetto päättää tämän kesän virtuaalisen festivaalielämyksen.

Konsertit ovat katsottavissa Konsertti kotiin -sivuston kautta (www.konserttikotiin.fi), joka on uusi stream-konsertteja lähettävä palvelu. Konserttilippu on 10€ ja lipun voi ostaa suoraan Konsertti kotiin -palvelun kotisivulta. Konsertit ovat katsottavissa 2.-4.7. klo 15 alkaen ja ovat näkyvissä sivustolla ensiesityksestä alkaen kahden viikon ajan. Konsertit ovat nähtävissä myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Tule mukaan nauttimaan kamarimusiikin tunnelmasta, joka välittyy kotiruudulle saakka!

Jaani Helander ja Kreeta-Julia Heikkilä
Helsinki Chamber Music Festivalin taiteelliset johtajat