Siljamari Heikinheimo

Kuva: Jaakko Paarvala

Siljamari Heikinheimo

Siljamari Heikinheimo esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona ja solistina. Hän on ollut Radion sinfoniaorkesterin jäsen vuosina 2012-2016 ja nykyisin vierailee Pohjoismaisissa orkesterissa konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä. Häntä kuulee usein yhtyeissä kuten Avanti!, Jousia Ensemble ja Virtuosi di Kuhmo, sekä monilla musiikkijuhlilla, kuten Kuhmon kamarimusiikki, Crusell- viikko ja Riihimäen kesäkonsertit.

Hän on syksyllä 2016 alkaneen Soivat kirjat -konserttisarjan taiteellinen suunnittelija. Tarve laajentaa taiteellista ilmaisua näyttämötaiteen puolelle on johtanut hänet myös oopperaohjauksen opiskeluun. Hän on työskennellyt ohjausharjoittelijana Düsseldorfin oopperassa ja Berliinin Komische Operassa, sekä apulaisohjaajana mm. Suomen kansallisoopperassa.

Heikinheimo aloitti viulunsoiton Espoon musiikkiopistossa, missä hänen opettajinaan toimivat Päivyt Meller, Jerzy Błaszkiewicz ja Grazyna Gebert, ja jatkoi sieltä Sibelius-Akatemiaan. Heikinheimo on opiskellut Edsbergin musiikki-instituutissa opettajanaan Ulf Wallin. Hän valmistui Sibelius-Akatemiasta vuonna 2011 opiskeltuaan Petri Aarnion johdolla. Mestarikursseilla tärkeitä opettajia ovat olleet Mi-Kyung Lee, Pavel Vernikov, Antti Tikkanen, Hagai Shaham, Ferenc Rados ja Ralf Gothóni. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Paavo Pohjolan, Marko Ylösen ja Mats Zetterqvistin johdolla.

Takaisin