Anna Gebert

Anna Gebert

Puolalaissyntyinen Anna Gebert on nauttinut laaja-alaisesta urasta viulistina. Hänen osaamisensa ulottuu varhaisbarokista nykymusiikkiin ja kamarimusiikista suureen orkesterirepertuaariin. Gebert opiskeli Sibelius-akatemiassa Igor Bezrodnyn johdolla ja sittemmin Freiburgissa Magdalen Rezlerin opetuksessa, Münchenissä Ana Chumachencon opetuksessa, Indianan yliopistossa Miriam Friedin opetuksessa sekä barokkiviulukoulutuksessa Stanley Ritchien johdolla ja Berliinin filharmonian Karajan-akatemiassa Guy Braunsteinin johdolla.

Gebert on esiintynyt kamarimusiikkifestivaaleilla ympäri maailmaa, mm. Kuhmossa, Raviniassa, Orfordissa ja Trondheimissa. Lisäksi hän esiintyi vuosien ajan Mahler-kamariorkesterin jäsenenä ja on soittanut useita kertoja vierailevana äänenjohtajana Lontoon sinfoniaorkesterissa, Kölnin radiossa sekä Münchenin oopperassa. Vietettyään kaksi vuotta sijaisena Berliinin filharmoniassa hänet nimitettiin varakonserttimestariksi

Kölnin Gürzenich-orkesteriin. Gebert on apulaisprofessori Trondheimin musiikkikonservatoriossa ja Trondheimin sinfoniaorkesterin konserttimestari.