Ignas Mažvila

Ignas Mažvila

Ignas Mažvila on toiminut Tanskan kamariorkesterin fagotin äänenjohtajana vuodesta 2010 alkaen sekä Athelas Sinfoniettan -jäsenenä vuodesta 2023 lähtien. Hän on soittanut vierailevana fagotistina mm. Rotterdamin filharmonikoissa, Singaporen sinfoniaorkesterissa, Kremerata Baltica -orkesterissa, Göteborgin sinfoniaorkesterissa, Kööpenhaminan filharmonikoissa, Tanskan kansallisessa sinfoniaorkesterissa, Gustav Mahler -nuoriso-orkesterissa, Euroopan Unionin nuoriso-orkesterissa, Islannin sinfoniaorkesterissa ja HALLÉ-sinfoniaorkesterissa.

Arvostettuna kamarimuusikkona Mažvila on esiintynyt Lockenhaus-festivaalilla Itävallassa, Charenten kansainvälisellä kamarimusiikkifestivaalilla Ranskassa, Kamarsund kesäfestivaalilla Ruotsissa ja Fejø-kamarimusiikkifestivaalilla Tanskassa. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Gidon Kremerin, Alessandro Carbonaren ja Dora Seresin kanssa.

Ignas on syntynyt muusikkoperheeseen Vilnassa, Liettuassa vuonna 1985, ja hän on opiskellut National M.K.Čiurlionis -taidekoulussa A. Ančerevičiusin johdolla. Lisäksi hän on opiskellut Malmön musiikkiakatemiassa professori Asger Svendsenin johdolla, Berliinin taideyliopistossa professori Eckart Hübnerin johdolla sekä Mannheimin musiikkikorkeakoulussa professori Ole Kristian Dahlin johdolla.