Hilda Kunnola

Hilda Kunnola

Kuusistosta lähtöisin oleva Hilda Kunnola (s. 2000) aloitti harpunsoiton Turun Konservatoriolla 2009. Sen jälkeen hän aloitti Sibelius-Akatemian Nuorisokoulutuksessa 2014 ja jatkoi Sibelius-Akatemian tutkinto-opiskelijana vuodesta 2019 Päivi Severeiden johdolla. Nykyään hän viimeistelee kandidaatin tutkintoaan vaihdossa Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa opettajanaan Kirsten Ecke.

Kunnolaa on kuultu solistina ja kamarimuusikkona mm. Sinfonia Lahden solistina, Kamarikesä festivaalilla, Toivakan kamarimusiikki festivaalilla, sekä Helsingin harppufestivaalilla.

Orkesterimuusikkona Kunnola on keikkaillut muun muassa Oulu Sinfonian, Tapiola Sinfoniettan ja Pärnun kaupunginorkesterin riveissä. Keväällä 2019 hän debytoi Radion sinfoniaorkesterin nuorena solistina, ja samana vuonna hänet valittiin yhdeksi Pro Musica Säätiön Vuoden nuorista muusikoista. Maisemista ja maalaamisesta nauttiva harpisti on ideoinut useita konsertteja, joissa erilaiset taidemuodot yhdistyvät mm. tanssin, kuvataiteen ja musiikin avulla.

Hänen soittimensa, Lyon and Healy 23, rahoittamisessa on avustanut Suomen Kulttuurirahasto.