Basile Ausländer

Basile Ausländer

Basile Ausländer syntyi vuonna 1996 Lausannessa, Sveitsissä. Hän aloitti sellonsoiton viisivuotiaana Denis Guyn oppilaana Lausannen konservatoriossa ja esiintyi ensimmäistä kertaa solistina 14-vuotiaana. Ensimmäisenä opiskeluvuotenaan Lausannen konservatoriossa vuonna 2011, Basile aloitti opinnot opettajanaan François Salque, joka toimii myös professorina Pariisin konservatoriossa. Vuonna 2017 hän suoritti maisteritutkintonsa erinomaisin arvosanoin ja jatkoi samana vuonna opintojaan Marko Ylösen luokalla Sibelius-Akatemiassa, josta hän valmistui vuonna 2021.

Basile Ausländer on osallistunut lukuisille mestarikursseille opettajinaan mm. Ivan Monighetti, Gary Hoffman, Philippe Müller, Marc Coppey ja Boris Andrianov. Hänet on palkittu useita kertoja ensimmäisellä palkinnolla Swiss Youth -musiikkikilpailussa, ja lisäksi hän on esiintynyt useissa kansainvälisissä kilpailuissa, kuten Georg Enescun, Benedetto Mazzacuratin ja ARD:n kansainvälisessä musiikkikilpailussa. Basile soittaa säännöllisesti avustavana orkesterimuusikkona Lausannen kamariorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa sekä MusicAeterna-orkesterissa. Vuodesta 2017 alkaen hän on ollut vakituinen jäsen CameratAmoyal-orkesterissa, jonka kapellimestarina toimii Pierre Amoyal, sekä jazzia ja klassista musiikkia yhdistävässä New Baroque Ensemblessa yhdessä Daniel Schnyderin, Thomas Doblerin, Adam Taubitzin, Miquel Angel Corderon ja Caroline Lambelén kanssa.

Vuodesta 2022 alkaen Basile Ausländer on soittanut vakituisesti orkesterimuusikkona Helsingin kaupunginorkesterissa. Lisäksi hän on saanut useiden menestyneiden koesoittojen jälkeen säännöllisesti kutsuja toimia äänenjohtajan tehtävässä eri orkestereissa, kuten Orchestre National des Pays de la Loire -orkesterissa sekä Avanti!-orkesterissa.