Aine Suzuki

Aine Suzuki

Japanilainen alttoviulisti Aine Suzuki syntyi Tokiossa vuonna 1984. Hän on toiminut alttoviulun varaäänenjohtajana Orquesta de la Comunidad Valenciana Palau de Les Arts - orkesterissa ja työskennellyt maailmankuulujen kapellimestarien kuten Lorin Maazelin, Zubin Mehtan, Riccardo Chaillyn ja Valery Gergievin kanssa. Hän aloitti hiljattain alttoviulun äänenjohtajana Norjan kansallisoopperan orkesterissa.

Aine opettaa alttoviulun soittoa Valencian kansainvälisen yliopiston maisteriohjelmassa ja kaudella 2015-16 hän toimi Nobuko Imain apulaisopettajana Madridin Escuela Superior de Música Reina Sofia - musiikkikorkeakoulussa. Hän on opettanut ja esiintynyt Joan Llunan ohjaamalla Godellan kamarimusiikkifestivaalilla vuodesta 2011 lähtien.

Kesäkuussa 2011 hän sai kuningatar Sofian palkinnon maan parhaana opiskelijana. Hänet on palkittu myös muissa kansainvälisissä kilpailuissa: hän voitti Unkarissa järjestettävän kansainvälisen Leo Weiner -kilpailun ykköspalkinnon ja Leo Weiner -erikoispalkinnon, Italian Veronassa järjestettävän Premio Francesco Geminiani - kilpailun ykköspalkinnon (hän voitti Celestino Farotton valmistaman alttoviulun ja esitti konserton I Virtuosi Italiani -yhtyeen kanssa), Joan Weller -palkinnon ja Lucy Ann Jones - palkinnon Lontoon Royal College of Musicissa ja tuomariston erikoispalkinnon All Japan - musiikkikilpailussa.