Rodrigo Puskas

Rodrigo Puskás

Unkarissa syntynyttä konserttiviulisti Rodrigo Puskásta pidetään yhtenä sukupolvensa mielenkiintoisimmista nuorista viulisteista. Puskás on voittanut useita kansallisia ja kansainvälisiä kilpailuita, ja hän on esiintynyt yli 20 maassa solistina, resitalistina ja kamarimuusikkona merkittävillä festivaaleilla ja konserttisaleissa.

Puskás hyväksyttiin Franz Liszt -akatemiaan 11-vuotiaana jousisoitinosaston johtajan Dénes Kovácsin luokalle. 20-vuotiaana hän muutti Yhdysvaltoihin jatko-opiskelemaan Dallasin Meadows-musiikkikorkeakoulun jousisoitinosaston johtajan Eduard Schmiederin luokalla. Rodrigo Puskás on saanut kuusi kertaa Meadows Foundation Performing Arts -stipendin, voittanut arvovaltaisen Neimann Marcus -stipendin ja saanut urapalkinnon kansainväliseltä Soros-säätiöltä. Hän on suorittanut jatkotutkinnon ja viulun maisteritutkinnon Southern Methodist -yliopistolla

Puskás on voittanut mm. Budapesti Szemle -kilpailun, Budapest National -viulukilpailun, kansainvälisen János Koncz -viulukilpailun ja Ruggiero Ricci Master -kilpailun. Hänen vaikutusvaltaisimpia opettajiaan ovat olleet em. Eduard Schmieder, Emanuel Borok, Dénes Kovács, Ruggiero Ricci, Sándor Devich sekä Vilmos Tátrai. Puskásin orkesteriura alkoi jo 15-vuotiaana, ja hän on ollut mukana Budapestin filharmonisen orkesterin ja Unkarin kansallisen oopperaorkesterin kiertueilla orkesterin nuorimpana jäsenenä. Puskás on toiminut konserttimestarina useissa orkestereissa, kuten Meadows sinfoniaorkesterissa, Abilenen filharmonisessa orkesterissa ja iPalpiti -kamariorkesterissa, sekä toimii Daejeon filharmonisen orkesterin konserttimestarina.

Puskás on kantaesittänyt useita hänelle kirjoitettuja ja omistettuja sävellyksiä. Hän on myös aina ollut erityisen kiinnostunut kamarimusiikista ja esiintyy säännöllisesti useiden kokoonpanojen kanssa. Puskás on soittamalla osallistunut varainkeruuseen useiden avustusorganisaatioiden kautta. Puskás esiintyy jatkuvasti lukuisissa radio-ohjelmissa Yhdysvalloissa ja Unkarissa.