Ida Bryhn

Ida Bryhn

Oslossa syntynyt, palkittu alttoviulisti Ida Bryhn on profiloitunut nuorena taiteilijana Norjan musiikkielämässä. Ida on alttoviulun äänenjohtaja Norjan kamariorkesterissa ja hänet kutsutaan usein vierailevaksi äänenjohtajaksi orkestereihin kuten Amsterdamin sinfonietta ja Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri. Ida on myös koeajalla Lontoon filharmonisen orkesterin alttoviulun äänenjohtajan paikalle.

Ida on kysytty opettaja, joka opettaa sekä Norjan musiikkiakatemiassa että Barratt Dues -musiikki-instituutissa Oslossa. Lisäksi hän pitää mestarikursseja Göteborgin yliopistossa. Ida on myös mukana Vietnamissa Transposition-projektissa, joka on musiikillinen ja yhteiskunnallinen koulutusohjelma Hanoissa.

Ida on innokas kamarimuusikko. Hän esiintyy solistina ja kamarimusiikkifestivaaleilla Norjassa sekä ympäri Eurooppa ja Yhdysvaltoja. Hän on ollut mm. Oslon filharmonisen orkesterin, Norjan radion orkesterin ja Kremlin kamariorkesterin solistina. Ida on esiintynyt lukuisten eturivin muusikoiden ja kokoonpanojen kanssa. Hän on myös levyttänyt Mozartin ja Brahmsin kamarimusiikkiteoksia, ja tänä keväänä hän julkaisee uusimman CD-levynsä norjalaisella Grammy Award -palkinnon saaneella 2L-levy-yhtiöllä.

Ida on opiskellut Soon Mi Chungin, Björn Sjögrenin, Pascal Siffertin, Kim Kashkashianin ja Lars Anders Tomterin johdolla.