Carl-Oscar Østerlind

Carl-Oscar Østerlind

Tanskalainen sellisti Carl-Oscar Østerlind on yksi sukupolvensa monipuolisimmista muusikoista. Los Angeles Times on kuvaillut häntä loistavaksi sellistiksi, ja hän sai hiljattain Tanskan taidetoimikunnan Den Unge Elite -urastipendin. Kamarimuusikkona hän esiintyy säännöllisesti osana johtavia kamarimusiikkiyhtyeitä Skandinaviassa ja ulkomailla. Vuonna 2010 hän voitti Tanskan jousisoitinkilpailun ja pääpalkinnon Ljunggrenska-kilpailussa Ruotsissa.

Carl-Oscar Østerlind on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona mm. Ravinia’s Steans Music Instituten festivaalilla, Piatigorskyn sellofestivaaleilla, Verbier-festivaaleilla, iPalpiti-festivaaleilla, Prussia Coven Open Chamber Music -festivaaleilla ja Bergen Festspillene -festivaaleilla. Konserttosolistina hän on esiintynyt orkestereiden edessä Tanskassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa ja Meksikossa.

Carl-Oscar Østerlind on saanut useita palkintoja, mm. Jacob Gade -palkinnon, Sonningin musiikkisäätiön stipendin, Van Hauen -stipendin ja Tukholman kuninkaallisen musiikkiakatemian palkintoja. Kamarimuusikkona hän on voittanut Tanskan yleisradion kamarimusiikkikilpailun, Alankomaiden Charles Hennen -kilpailun ja Trondheimin jousikvartettikilpailun Norjassa. Østerlind on toiminut Tanskan kamarisoittajien, Ensemble MidtVestin, Esbjerg Ensemblen, Kööpenhaminan filharmonisen orkesterin sekä Helsingborgin ja Islannin sinfoniaorkesterien soolosellistinä. Vuodesta 2018 asti hän on toiminut tanskalaisen Fejøs-festivaalin taiteellisena johtajana.

Carl-Oscar Østerlind opiskeli Tukholman kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa Torleif Thedeenin johdolla, Tanskan kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa Kööpenhaminassa Morten Zeuthenin opetuksessa sekä University of Southern Californiassa Los Angelesissa Ralph Kirshbaumin oppilaana. Häntä ovat opastaneet myös Frans Helmerson Piitimessä ja Hans-Jørgen Jensen Chicagossa.

Carl-Oscar Østerlind soittaa tällä hetkellä Giovanni Grancinon selloa vuodelta 1703, joka on hänellä lainassa Augustinus-säätiöltä.