Mari Poll

Mari Poll

Virolainen viulisti Mari Poll on esiintynyt kamarimuusikkona ja useiden maineikkaiden orkestereiden solistina ympäri Eurooppaa ja Amerikkaa. Vuonna 2012 Mari julkaisi debyyttilevynsä EMI Classics -levy-yhtiöllä osana EMI Digital Debut -sarjaa. Samana vuonna hän esitti György Ligetin viulukonserton kahdesti Tallinnan kamariorkesterin sekä myöhemmin RCM:n filharmonisen orkesterin kanssa. Vuonna 2013 hän voitti ensimmäisen City Music Foundation -palkinnon ja esiintyi BBC Radio 3:n In Tune -ohjelmassa. Marin toinen albumi, joka on toteutettu yhdessä hänen veljensä Mihkel Pollin kanssa, on julkaistu kesällä 2017. Se sisältää 1900- ja 2000-luvun säveltäjien kuten George Enescun, Francis Poulencin, Arnold Schönbergin ja Erkki-Sven Tüürin teoksia.

Mari työskentelee tällä hetkellä ensimmäisenä konserttimestarina Viron kansallisoopperan orkesterissa ja opettaa Viron musiikkiakatemiassa. Vuosina 2015-2019 hän oli toinen konserttimestari Stavangerin sinfoniaorkesterissa, ja hänet on kutsuttu konserttimestariksi orkestereihin kuten Tukholman filharmoninen orkesteri, Norrbotten NEO Contemporary ensemble, Bodo Sinfonietta, Norjan kamariorkesteri ja Kristiansandin sinfoniaorkesteri.

Hän on voittanut lukuisia palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa, kuten kolmannen palkinnon Vibrarten kansainvälisessä viulukilpailussa Ranskassa ja ensimmäisen palkinnon Derek Butler London Prize -kilpailussa. Hän on voittanut CSMUNICAJA-solistikilpailun ja RCM:n konserttokilpailun. Lisäksi hän on saanut erikoispalkinnon L. Spohrin kansainvälisessä viulukilpailussa ja viidennen palkinnon Kloser Schöntalin kansainvälisessä viulukilpailussa Saksassa. Kaudella 2012-2013 Marilla oli stipendi Royal College of Music -musiikkikorkeakouluun, jossa hänelle myönnettiin Hänen Kuninkaallisen Korkeutensa Walesin prinssin ojentama Tagore-kultamitali. Mari on valmistunut Royal College of Music -korkeakoulusta Lontoossa, jossa hän opiskeli Jan Repkon, ja myöhemmin Radu Blidarin johdolla. Mari on suorittanut myös solistidiplomin Norjan musiikkiakatemiassa, jossa hän opiskeli Peter Herresthalin luokalla. Hän on antanut mestarikursseja Royal College of Music -korkeakoulussa ja työskennellyt Jan Repkon ja Peter Herresthalin assistenttina.

Mari Poll soittaa tällä hetkellä Nicolaus Gagliano -viulua vuodelta 1723, jonka hänelle on ystävällisesti lainannut Aare Kaarma ja Viron musiikki-instrumenttien säätiö.