Essi Höglund

Essi Höglund

Essi Höglund on sukupolvensa kysytyimpiä suomalaisviulisteja. Hän esiintyy säännöllisesti niin soolo- kuin kamarimusiikkikonsertein ja on myös aktiivinen ja kysytty orkesterimuusikko. Hän on esiintynyt solistina useimpien suomalaisten orkestereiden kanssa. Niistä mainittakoon Radion Sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Kymi Sinfonietta, Jyväskylä Sinfonia, Pori Sinfonietta sekä Kuopion, Lohjan ja Joensuun kaupunginorkesterit. Ulkomailla solistina hän on soittanut muun muassa Orchestra Royal de Chambre de Wallonien sekä Kammerphilharmonie Bad Nauheimin kanssa.

Kamarimuusikkona häntä on kuultu useimmilla suomalaisilla musiikkijuhlilla ja useissa Euroopan maissa, USAssa ja Kanadassa. Hän vierailee säännöllisesti konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä Suomen kärkiorkestereissa.

Höglundin tärkeimpiin opettajiin lukeutuvat Kotkan seudun musiikkiopistossa Merle Kaadu, Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Réka Szilvay, Wienin musiikkikorkeakoulussa Gerhard Schulz (Alban Berg - kvartetti), Sibelius-Akatemiassa Tero Latvala ja Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch sekä yksityisesti Paavo Pohjola. Höglund kuului Suomen kulttuurirahaston rahoittamaan Viuluakatemiaan. Mestarikurssiopettajista mainittakoon Zakhar Bron, Ilya Grubert, Johannes Meissl, Pinchas Zukerman, Mi-Kyung Lee, Tanja Becken-Bender ja Ana Chumachenko.

Höglund on palkittu toisella palkinnolla Kuopion ja Jyväskylän viulukilpailuissa sekä kolmannella palkinnolla ja pakollisen kappaleen paras tulkinta -palkinnolla Tallinnan kansainvälisessä Young Musician -viulukilpailussa. Hän on tehnyt yhteistyötä muun muassa Nobuko Imain, Augustin Dumayn ja Gregor Horschin kanssa. Hänen soittoaan on tallentanut YLE, Itävallan klassisen musiikin radiokanava Ö1 ja Alba Records.

Höglund on iloinen saadessaan esiintyä jälleen Helsinki Chamber Music Festivaalilla tänä kesänä oltuaan festivaalin nuori taiteilija kesällä 2018.