Pauli Jämsä

Pauli Jämsä

Ylöjärveläislähtöinen pianisti Pauli Jämsä tunnetaan laaja-alaisena muusikkona, jonka taiteellinen toiminta ulottuu solistisista tehtävistä kamarimusiikkiin, liediin ja oopperaan. Jämsä on esiintynyt erityisesti kamarimuusikkona ja lied-pianistina laajalti Euroopassa, sekä Yhdysvalloissa, Taiwanissa ja Japanissa. Hän on vieraillut merkittävissä musiikkikeskuksissa, kuten Musikverein (Wien), Gulbenkian Center (Lissabon), Izumi Hall (Osaka) ja National Performing Arts Center (Taiwan), sekä lukuisilla festivaaleilla ympäri Eurooppaa. Kuluvan kevään aikana hän konsertoi mm. Israelissa, Italiassa, Sveitsissä sekä Argentiinassa.

Pauli Jämsä on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Antti Siiralan ja Teppo Koiviston johdolla sekä vuosina 2010-2015 Wienin musiikkiyliopistossa Avedis Kouyoumdjianin luokalla. Lisäksi tärkeitä musiikillisia vaikuttajia ovat olleet mm. Hatto Beyerle (Alban Berg -kvartetti), Johannes Meissl (Artis-kvartetti), Miguel da Silva (Ysaÿe-kvartetti), Ralf Gothóni, Claus-Christian Schuster (Altenberg-trio) sekä Heime Müller (Artemis-kvartetti), joiden kanssa hän on päässyt työskentelemään eurooppalaisen kamarimusiikkiakatemia ECMA:n kautta. Jämsä on palkittu useassa soolo- ja kamarimusiikkikilpailussa eri puolilla Eurooppaa.

Jämsä tunnetaan myös aktiivisena nykymusiikin esittäjänä, ja hän onkin kantaesittänyt runsaasti  erityisesti kamarimusiikkia. Viimeksi hän on toiminut solistina Beat Furrerin sekä Olivier Messiaenin teoksissa ja loppukeväästä hän esiintyy Buenos Airesin legendaarisessa Teatro Colónissa festivaalilla, jossa esitellään laajasti mm. Pierre Boulezin tuotantoa. Syksystä 2016 lähtien Jämsä on toiminut Grazin oopperassa korrepetiittorin ja kapellimestarin tehtävissä.