Marie Radauer-Plank

Kuva: Marco Borggreve

Marie Radauer-Plank

Salzburgissa syntynyt viulisti Marie-Stephanie Radauer-Plank sai ensimmäiset viulutuntinsa 4-vuotiaana. Hän aloitti Benjamin Schmidin ja Lukas Hagenin juniorioppilaana Salzburgin Mozarteumissa. Ylioppilaaksi valmistumisensa jälkeen hän aloitti opintonsa Hannoverin musiikkikorkeakoulussa Ulf Schneiderin opetuksessa ja Chapelle Royale Reine Elisabeth -koulussa Belgiassa Augustin Dumayn opetuksessa. Vuonna 2014 hän valmistui viulistiksi Ulf Schneiderin johdolla.

Hän on saanut arvokasta taiteellista johdatusta myös tunnetuilta konsertoijilta ja opettajilta kuten Thomas Brandisilta, Hatto Beyerleltä, Christiane Hutcapilta, Jean-Jacques Kantorowilta, Berent Korfkerilta, Konrad Otherilta, Igor Ozimilta, Eduard Schmiederiltä ja Artemis-kvartetilta.

Radauer-Plank voitti toisen palkinnon kansainvälisessä Johann Sebastian Bach -kilpailussa Leipzigissa ja on voittanut palkintoja useissa muissa kansainvälisissä kilpailuissa, mukaan lukien Saksan teollisuudenalojen liiton Kulturkreis-kilpailussa, Gradus-kilpailussa Wienissä ja kansainvälisessä Louis Spohr -kilpailussa Weimarissa.

Hänen uransa konserttitaiteilijana on vienyt häntä ympäri Eurooppaa sekä Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Solistina hän on esiintynyt mm. Münchenin radio-orkesterin, Stuttgartin kamariorkesterin, Orchestra della Accademia Mahlerin sekä iPalpiti-kamariorkesterin kanssa. Hän on soittanut kamarimusiikkiresitaaleja mm. Julius Bergerin, Wolfram Christin, Leonid Gorokhovin, Lukas Hagenin, Tatjana Masurenkon, Hagain Shahamin ja Berliinin filharmonikkojen soittajien kanssa.

Hän perusti pianisti Henrike Brüggenin kanssa vuonna 2007 Duo Brüggen-Plankin, ja he ovat esiintyneet runsaasti Saksassa ja muissa Euroopan maissa.

Radauer-Plank on saanut stipendin ranskalaiselta Banque Populaire Natixis -säätiöltä. Hän soittaa Dom Nicolo Amatin viulua vuodelta 1746.

Hänen kiinnostuksensa kohteet ovat laajat, ja hän on opiskellut myös barokkiviulun soittoa Reinhard Goebelin johdolla ja esiintynyt yhtyeiden kuten Concerto Melante ja Ensemble Diderot kanssa.

Takaisin