Ivan Zecevic

Ivan Zečević

Ivan Zečević on Oslossa asuva kroatialainen alttoviulisti, joka on valmistunut musiikin kandidaatiksi ja maisteriksi Zagrebin musiikkiakatemialta professori Goran Končarin johdolla. Sittemmin hän on opiskellut professori Borivoj Martinić-Jerčićin ja Leonid Sorokowin kanssa ja vuodesta 2015 lähtien häntä on opettanut Oslossa professori Lars Anders Tomter. Zečević on voittanut useita palkintoja eri kilpailuissa ja saanut stipendejä mm. Norjan kamariorkesterilta ja Oslon filharmoniselta orkesterilta. Opiskelujensa aikana hän osallistui säännöllisesti mestarikursseille, joita pitivät mm. Tabea Zimmermann, Lars Anders Tomter, Wolfgang Klos, Petras Radzevicius, Isabelle van Keulen, Roland Vamos, Pierre-Henri Xuereb ja Jennifer Stumm.

Vuodesta 2008 Zečević on ollut osa Zagreb Soloists -yhtyettä. Hän on esiintynyt yli 400 konsertissa osana yhtyettä sekä solistina. Vuonna 2013 Zečević sai paikan Zagrebin filharmonisesta orkesterista. Zečevićin esiintymiset Kroatian televisiossa ja radiossa ovat tehneet hänestä tunnetun kotimaassaan.

Kaudella 2016-17 Zečević toimi Malmön oopperaorkesterin sooloalttoviulistina. Häntä pyydetään usein sooloalttoviulistiksi orkestereihin kuten Ruotsalaiseen kamariorkesteriin, Pariisin kamariorkesteriin ja Tanskan kansalliseen kamariorkesteriin. Hän on ollut kamari- ja orkesterimuusikkona mukana NRK:n, Ruotsin radion, Auditen, Deccan, HRT:n ja Naxosin tuottamilla levyillä.

Zečevićiä tukee norjalainen säätiö Dextra, joka on myös lainannut hänelle F. Leonhardtin valmistaman instrumentin.

Takaisin