Ismo Eskelinen

Ismo Eskelinen

Ismo Eskelisen 17-vuotiaana alkaneen kansainvälisen uransa aikana hän on esiintynyt mm. Berliinin Filharmoniassa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Lontoon Royal Festival Hallissa ja Brysselin Théâtre de la Monnaiessa. Helsingin Musiikkitaloon hänet kutsuttiin ensimmäisenä kitarasolistina sekä Helsingin kaupunginorkesterin että Radion sinfoniaorkesterin konsertteihin. Viimeisimmistä esiintymisistä mainittakoon konsertit Lontoon BBC Symphony Orchestran solistina, NWD-Philharmonien Saksan kiertueen solistina sekä esiintymiset merkittävillä musiikkifestivaaleilla mm. New Yorkissa ja Dresdenissä.

Eskelinen soittaa musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Hän tekee yhteistyötä monien merkittävien nykysäveltäjien, kuten Einojuhani Rautavaaran, Aulis Sallisen, Jukka Tiensuun, Kalevi Ahon, Sebastian Fagerlundin ja Olli Mustosen kanssa.

Aktiivisena kamarimuusikkona Eskelinen tekee yhteistyötä muun muassa viulistien Pekka Kuusiston, Karen Gomyon, sellisti Jan Voglerin sekä baritoni Jorma Hynnisen kanssa.

Eskelisen lukuisat levytykset ovat olleet maailmanlaajuisia menestyksiä. ”Bach Eskelinen” sai Emma-palkinnon vuoden 2014 klassisena levynä ja ”Bach Eskelinen II” ilmestyi kesällä 2016. Uusin levytys on RSO:n ja Hannu Linnun kanssa vuonna 2018 julkaistu Sebastian Fagerlundin kitarakonsertto.

Eskelinen on toiminut Sonkajärvi Soi -festivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 1992 lähtien ja aloitti Riihimäen kesäkonserttien taiteellisena johtajana vuonna 2017. Hän on myös suunnitellut taiteellisia kokonaisuuksia muun muassa kamariorkesteri Avanti!:lle. Hämeenlinnan Verkatehtaalle Eskelinen suunnitteli Global Guitar -konserttisarjan vuosille 2016–2017. Vuonna 2017 hänet valittiin kitaran vastuulehtoriksi Sibelius-Akatemiaan.

Takaisin