Danor Quinteros

Danor Quinteros

Chileläinen pianisti Danor Quinteros on saavuttanut kriitikkojen suosion ja useita kansallisia sekä kansainvälisiä palkintoja. Taitavuudestaan ja herkkyydestään ylistetty Quinteros on esiintynyt useilla konserttilavoilla kuten Teatro Municipal de Santiagossa, Zürichin Tonhallessa, Klavier-Festival Ruhrissa, Banff Centressä ja Romanian Athenaeumissa. Quinteros esitti hiljattain mieleenpainuvan tulkinnan Rahmaninovin 2. pianokonsertosta George Enescu -orkesterin solistina Enescu-kilpailun finaalissa Bukarestissa 2016 ja voitti kolmannen palkinnon. Hän voitti samana vuonna parhaan säestäjän palkinnon viulukategoriassa.

Quinteros on palkittu useissa muissakin pianokilpailuissa ympäri maailmaa, mm. Ile de France -pianokilpailussa, Santa Cecilia -pianokilpailussa Portossa, Lausannen musiikkiakatemian kilpailussa, Tohtori Luis Sigall -kilpailussa ja kansainvälisessä Claudio Arrau -kilpailussa. Hänen voitettuaan ”Premio Assoluton” kansainvälisessä Pietro Argento -kilpailussa, hänet pyydettiin tämän vuoden kilpailun tuomaristoon.

Santiagossa syntynyt Quinteros on opiskellut Chilen katolisessa yliopistosa yhdessä María Iris Radrígan kanssa. Myöhemmin hän jatkoi opintojaan Jacob Leuschnerin johdoll Kölnin yliopistossa ja Pavel Gililovin johdolla Salzburgin Mozarteumissa valmistuen erinomaisin arvosanoin kummastakin yliopistosta. Hänen jatko-opintonsa ja yhteistyö tunnettujen pianistien ja professorien kuten Jacques Rouvierin, Julian Martinin, Robert McDonaldin, Matti Raekallion ja Pierre-Laurent Aimardin kanssa ovat auttaneet häntä hiomaan tyyliään ja tuoneet uusia näkökulmia musiikkiin sekä arvokkaita ideoita, jotka ovat inspiroineet häntä tunnusmerkillisen taiteellisen persoonansa luomisessa.

Hänen repertuaarinsa ulottuu Scarlattin ja Clementin töistä Ligetin ja Chinin musiikkiin. Hänellä on intohimo musiikkiin säveltäjiltä kuten Enescu, Medtner, Bowen ja Soro, joiden musiikkia aiheettomasti esitetään liian vähän. Näiden säveltäjien musiikkia on usein Quinterosin resitaalien ohjelmassa ja levytyksillä.

Quinteros julkaisi hiljattain EP:n Bartókin, Medtnerin ja Ligetin musiikkia kanadalaiselle Leaf Music™-levy-yhtiölle, ja aikoo tulevaisuudessa julkaista lisää levyjä KNS Classical levy-yhtiölle.

Takaisin