Alexandre Castro-Balbi

Kuva: Mariya Nesterovska

Alexandre Castro-Balbi

Alexandre Castro-Balbi syntyi vuonna 1991 Besançonissa, Ranskassa, ja kasvoi latinalais-amerikkalaisperäisessä muusikkoperheessä. 7-vuotiaana hän sai ensimmäiset sellotuntinsa opettajanaan Besançonin konservatorion György Adam. Vuonna 2004 hän suoritti musiikkidiplominsa ja jatkoi opetusta Marc Coppeyn johdolla Pariisin konservatoriossa. Kaksi vuotta myöhemmin hän siirtyi Philippe Mullerin opetukseen samassa oppilaitoksessa ja valmistui tämän johdolla maisteriksi. Hän on sittemmin syventänyt opintojaan professori W. E. Schmidtin johdolla Franz Liszt -musiikkiyliopistossa Saksan Weimarissa.

Castro-Balbi vietti yhden lukukauden Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa Claudio Bohórquezin opetuksessa ERASMUS-projektin puitteissa ja toisen lukukauden Clemens Hagenin johdolla Salzburgin Mozarteumissa. Hän on myös osallistunut mm. Steven Isserlisin, László Fenyőn, Lluís Claretin, Sadao Haradan, Peter Brunsin, Raphaël Pidoux’n ja Xavier Gagnepainin mestarikursseille.

Castro-Balbi on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja, kuten toisen palkinnon ja erikoispalkinnon kansainvälisessä Carlos Prieto -sellokilpailussa Moreliassa, Meksikossa. Hän voitti myös toisen palkinnon Asturian ruhtinaitten Villa de Llanes -kilpailussa Espanjassa. Franz Schubert ja moderni musiikki -kilpailussa Grazissa Castro-Balbi voitti toisen palkinnon (ensimmäistä palkintoa ei jaettu) osana Suyana-pianotrioa sekä erikoispalkinnon nykymusiikkiteoksen parhaasta tulkinnasta. Jo 19-vuotiaana Castro-Balbi pääsi ARD-musiikkikilpailun semifinaaliin Münchenissä. Hän on saanut stipendejä Euroopan Yamaha-musiikkisäätiöltä, Villecrozen musiikkiakatemialta ja Besançonin nuorten muusikoiden säätiöltä.

Castro-Balbi on kutsuttu useille kansainvälisille festivaaleille, kuten Liman kansainvälisille sellofestivaaleille Perussa, Asturioiden festivaaleille Espanjassa, Music in the Mountains -festivaaleille Coloradossa, Besançonin kansainvälisille musiikkifestivaaleille ja Villa Musica -festivaaleille Saksan Rheinland-Pfalzissa.

Solistina hän on esiintynyt Münchenin kamariorkesterin, Jenan kaupunginorkesterin, Budapestin kamariorkesterin, Panaman kansallisen sinfoniaorkesterin, Berlin-Brandenburgin sinfoniaorkesterin, Pariisin konservatorion orkesterin, Perun nuoriso-orkesterin ja Besançonin kaupunginorkesterin kanssa, kapellimestareina tunnettuja nimiä kuten Seiji Ozawa, Myung-Whun Chung, Péter Csaba ja Zsolt Nagy. Hänen esiintymislavoinaan ovat olleet Berliinin filharmonia, Salle Pleyel, Théâtre des Champs-Elysées, Münchenin filharmonia, Geneven Victoria-Sali, Madridin Teatro Nacional, Grazin musiikkiyhdistys ja Salzburgin Solitaire.

Hän on soittanut kamarimusiikkia mm. Lucas Debarguen, Markus Groh’n, Natasha Prischipenkon, Christophe Giovaninettin, Svetlin Roussevin, Diana Ligetin, Mayu Kishiman, Marc Bouchkovin, Marie Chilemmen, Adrien Boisseaun, Regis Vincentin, Lena Semenovan, Guillaume Chilemmen, David Castro-Balbin ja Thibauld Eppin kanssa.

Castro-Balbi on toiminut Saksan kansallisteatterin ja Weimarin Staatskappelle-orkesterin soolosellistinä vuodesta 2015 lähtien.

Takaisin