Taiteilijat

Taiteilijat

Anna-Liisa Bezrodny
viulu

Anna-Liisa Bezrodny syntyi merkittävään muusikkosukuun Moskovassa ja varttui myöhemmin Suomessa. Hän on tällä hetkellä kysytty solisti, konsertoija ja kamarimuusikko ympäri maailmaa ja saa jatkuvasti upeita, ylistäviä arvosteluja esityksistään.

Lue lisää

Kreeta-Julia Heikkilä
viulu

Kreeta-Julia Heikkilä on monipuolisena viulistina kansainvälisesti kysytty konserttimestari, solisti ja kamarimuusikko, joka keskittyy konserttitoimintansa lisäksi kehittämään klassisen musiikin kulttuuria toimimalla mm. Helsinki Chamber Music Festivalin taiteellisena johtajana.

Lue lisää

Anna Gebert
viulu

Puolalaissyntyinen Anna Gebert on nauttinut laaja-alaisesta urasta viulistina. Hänen osaamisensa ulottuu varhaisbarokista nykymusiikkiin ja kamarimusiikista suureen orkesterirepertuaariin.

Lue lisää

Jakob Dingstad
alttoviulu

Norjalainen alttoviulisti Jakob Dingstad valittiin Radion sinfoniaorkesterin äänenjohtajaksi 2017. Samana vuonna hän esitti Mozartin Sinfonia Concertanten orkesterinsa solistina. RSO:n lisäksi hän on johtanut alttoviulusektiota muun muassa Australian kamariorkesterissa ja Savonlinnan oopperajuhlilla.

Lue lisää

Magda Stevensson
alttoviulu

Carl-Oscar Østerlind
sello

Tanskalainen sellisti Carl-Oscar Østerlind on yksi sukupolvensa monipuolisimmista muusikoista. Los Angeles Times on kuvaillut häntä loistavaksi sellistiksi, ja hän sai hiljattain Tanskan taidetoimikunnan Den Unge Elite -urastipendin.

Lue lisää

Jaani Helander
sello

Jaani Helander valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2013 professori Martti Rousin luokalta ja on siitä lähtien ollut Helsingin kaupunginorkesterin jäsen. Tällä hetkellä hän opiskelee professori Natalia Gutmanin johdolla Scuola di Musica di Fiesolessa Italiassa.

Lue lisää

Suzana Bartal
piano

Suzana Bartal on vakiinnuttanut paikkansa sukupolvensa kiehtovimpien lahjakkuuksien joukossa. Bartal voitti New York Concert Artists konserttokilpailun vuonna 2013, ja Bonner Anzeiger -sanomalehti kuvaili hänen soittoaan ”briljantiksi, sävykkääksi ja virtuoottiseksi”.

Lue lisää

Jaan Ots
piano

Jaan Ots on virolainen kapellimestari ja pianisti. Viime kaudella hän debytoi Kansallisoopperassa johtamalla Tšaikovskin Pähkinänsärkijä-baletin. Hän johti myös Glasperlenspiel Sinfonietta -orkesteria yhteiskiertueella menestyksekkään Collegium Musicale -kuoron kanssa.

Lue lisää

Ilpo Laspas
cembalo

Ilpo Laspas aloitti pianonsoiton opiskelun 9-vuotiaana ja cembalon-ja urkujensoiton opinnot 1999. Opiskeltuaan Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa cembalonsoittoa Elina Mustosen ja urkujensoittoa Sirkka-Liisa Jussila-Gripentrogin johdolla hänet hyväksyttiin Sibelius-Akatemian solistiselle osastolle kaikilla kolmella soittimellaan.

Lue lisää