Taiteilijat

Taiteilijat

Festivaali kutsuu vuosittain kansainvälisesti menestyneitä ulkomaisia taiteilijoita esiintymään yhdessä suomalaisten eturivin muusikkojen kanssa rennossa ja inspiroivassa ilmapiirissä.

Siljamari Heikinheimo

Siljamari Heikinheimo esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona ja solistina. Hän on ollut Radion sinfoniaorkesterin jäsen vuosina 2012-2016 ja nykyisin vierailee Pohjoismaisissa orkesterissa konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä.

Lue lisää

Marie Radauer-Plank

Salzburgissa syntynyt viulisti Marie-Stephanie Radauer-Plank sai ensimmäiset viulutuntinsa 4-vuotiaana. Hän aloitti Benjamin Schmidin ja Lukas Hagenin juniorioppilaana Salzburgin Mozarteumissa.

Lue lisää

Linda Bärlund

Linda Bärlund (s. 1985) aloitti viulunsoiton 4-vuotiaana Porvoonseudun musiikkiopistossa. Vuodesta 1998 hän opiskeli Sibelius Akatemian nuoriso-osastolla Seppo Tukiaisen johdolla, kunnes hänet vuonna 2003 hyväksyttiin Juilliard Schooliin New Yorkissa, missä hän suoritti Bachelor of Music -tutkinnon Lewis Kaplanin johdolla.  

Lue lisää

Ivan Zečević

Ivan Zečević on Oslossa asuva kroatialainen alttoviulisti, joka on valmistunut musiikin kandidaatiksi ja maisteriksi Zagrebin musiikkiakatemialta professori Goran Končarin johdolla. Sittemmin hän on opiskellut professori Borivoj Martinić-Jerčićin ja Leonid Sorokowin kanssa ja vuodesta 2015 lähtien häntä on opettanut Oslossa professori Lars Anders Tomter. 

Lue lisää

Alexandre Castro-Balbi

Alexandre Castro-Balbi syntyi vuonna 1991 Besançonissa, Ranskassa, ja kasvoi latinalais-amerikkalaisperäisessä muusikkoperheessä. 7-vuotiaana hän sai ensimmäiset sellotuntinsa opettajanaan Besançonin konservatorion György Adam.

Lue lisää

Teemu Kauppinen

Teemu Kauppinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, missä hänen kontrabasso-opettajanaan oli Jussi Javas. Vuosina 1997-2000 Kauppinen täydensi opintojaan Kölnin musiikkikorkeakoulussa professori Veit-Peter Schüsslerin oppilaana.  

Lue lisää

Jaani Helander

Jaani Helander (s. 1989) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2013 professori Martti Rousin luokalta ja on siitä lähtien ollut Helsingin kaupunginorkesterin jäsen. Hän toimii myös Sibelius-Akatemiassa sellon tuntiopettajana. 

Lue lisää

Danor Quinteros

Chileläinen pianisti Danor Quinteros on saavuttanut kriitikkojen suosion ja useita kansallisia ja kansainvälisiä palkintoja. Taitavuudestaan ja herkkyydestään ylistetty Quinteros on esiintynyt useilla konserttilavoilla kuten Teatro Municipal de Santiagossa, Zürichin Tonhallessa, Klavier-Festival Ruhrissa, Banff Centressä ja Romanian Athenaeumissa.

Lue lisää

Janne Rättyä

Janne Rättyä aloitti harmonikansoiton opinnot Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Matti Rantasen oppilaana 11-vuotiaana ja jatkoi niitä esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa. Hän valmistui musiikin maisteriksi 1998.  

Lue lisää

Ismo Eskelinen

Ismo Eskelisen 17-vuotiaana alkaneen kansainvälisen uransa aikana hän on esiintynyt mm. Berliinin Filharmoniassa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Lontoon Royal Festival Hallissa ja Brysselin Théâtre de la Monnaiessa. 

Lue lisää

Adam Newman

Adam Newman on työskennellyt Englannin kamariorkesterin, Skotlannin kamariorkesterin, Aurora-orkesterin, Camerata Salzburgin, Cappa Ensemblen, London Conchord Ensemblen, Razumovsky Ensemblen, Aronowitz Ensemblen, Nash Ensemblen, Camerata Variblen sekä Colligium Novum Zurichin riveissä.

Lue lisää

5parts

5parts on suomalainen puhallinkvintetti, joka esiintyi ensimmäisen kerran keväällä 2013. Siitä lähtien yhtye on esiintynyt säännöllisesti eri puolilla Suomea.

Lue lisää

Young Artists

Abel Puustinen

Lontoossa asuva viulisti Abel Puustinen on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta ehtinyt nähdä konserttisaleja niin Suomessa kuin ulkomailla. Tähän ovat vaikuttaneet hänen aktiivisen soolotyöskentelynsä lisäksi innokkuus orkesteri- ja kamarimusiikkisoittoon.

Lue lisää

Essi Höglund

Essi Höglund (s. 1997) on kotkalaislähtöinen viulisti, joka opiskelee Sibelius-Akatemiassa ja Wienin musiikkikorkeakoulussa, opettajanaan maailmankuulun Alban Berg –kvartetin viulisti, viulumusiikin professori Gerhard Schulz. Höglund on hyvin aktiivinen muusikko ja työskentelee soolomusiikin lisäksi paljon myös kamari- ja orkesterimusiikin parissa

Lue lisää