Konserttisalit

Konserttisalit

Festivaali tarjoaa kolmen päivän ajan korkeatasoisia konserttielämyksiä keskeisellä paikalla Torikortteleiden, Senaatintorin ja koko vanhan Helsingin ympäristössä. Alueen arkkitehtuuriltaan ainutlaatuiset jugendsalit, Torikortteleiden juuri remontoidut ravintolat, kahvilat ja sisäpihojen tunnelmalliset ulkolavat sekä keskustan kirkot tarjoavat idylliset puitteet persoonallisille konserttikokonaisuuksille.

Balderin sali

Aleksanterinkatu 12, Helsinki

Balderin talo rakennettiin vuonna 1813 paikalle, jossa aikaisemmin oli ollut taitekattoinen puutalo. Se oli palanut 17.–18. marraskuuta 1808 raivonneessa tuhoisassa palossa, joka autioitti lähes koko Helsingin keskustan. Puutalosta jäi ainoastaan kellarit. Arkkitehti Pehr Granstedt sai tehtäväkseen piirtää uudisrakennuksen, joka rakennettiin sen ajan yksinkertaisen ranskalaiseen barokkityyliin. Raittiusyhdistys Balder osti talon 1917, koska tilat Yrjönkadulla olivat käyneet liian pieneksi yhdistyksen toiminnalle. Myös uusi talo jäi pian pieneksi. 1931 rakennettiin lisäkerros, jonne tehtiin juhlasali, kahvila, aula ja pikku-sali. Balderin sali vihittiin käyttöön 22.10.1931.


Lue lisää

Balderin salissa

tiistaina 4.7. klo 14.00
“Viulu – instrumenttien kuningatar ja Christel Lee”

torstaina 6.7. klo 19.00
“Kattaus viidelle – Onslow ja Schubert”

 

Café Köket

Aleksanterinkatu 28, Helsinki

Kahvila, baari, lounasravintola, juhlatila ja kokouspaikka. Köket on Helsingin monipuolisin tapahtumapaikka, hauskin kahvila ja suosituin brunssiravintola. Köket sijaitsee keskeisellä paikalla Empiirikeskustassa Senaatintorin ja Kauppatorin välissä historiallisessa Kiseleffin talossa.

Café Köketissä tiistaina 4.7. klo 12.00
“30min of Classical”

Café Engel

Aleksanterinkatu 26, Helsinki

Café Engel sijaitsee Sunnin talossa, Senaatintorin laidalla. Rakennus on yksi Helsingin vanhimmista kivitaloista. Se rakennettiin vuonna 1765 aiemman piipputehtaan paikalle ja alimman kerroksen rakennusmestarin nimi on jäänyt historian hämärään. Ylemmät kerrokset lisättiin 1830-luvulla ja julkisivun suunnitteli Carl Ludvig Engel (1778-1840). Engel opiskeli kotikaupungissaan Berliinissä ja jatkoi opintojaan myöhemmin tsaari Aleksanterin II:n Pietarissa. Hän suunnitteli Senaatintorin ympäristöön monia empiretyylisiä rakennuksia, kuten Helsingin Tuomiokirkon ja Yliopiston päärakennuksen sekä kirjaston.

Café Engelissä torstaina 6.7. klo 12.00
“30min of Classical”

Vanha kirkko

Lönnrotinkatu 6, Helsinki

Vanhankirkon on piirtänyt Helsingin empirekeskustan luoja Carl Ludvig Engel. Kirkko tarkoitettiin väliaikaiseksi, kun Ulrika Eleonoran kirkko oli saanut purkutuomion nykyisen Senaatintorin paikalta kaupungin keskustan rakentamisen tieltä. Keisarin myöntämillä suolatullirahoilla rakennettu kirkko valmistui jouluksi 1826.

Lue lisää

Vanhassa kirkossa keskiviikkona 5.7. klo 19.00
“Tästä elämästä”

Bryggeri

Sofiankatu 2, Helsinki

Etelärantaan, vain muutaman korttelin päähän Sofiankadusta, perustettiin Suomen ensimmäinen olutpanimo 259 vuotta sitten. Helsingissä on vuosien saatossa toiminut kolmisenkymmentä panimoa. Nyt ympyrä sulkeutuu, kun helsinkiläisestä panimoperinteestä ammentava Bryggeri Helsinki avaa ovensa.

Bryggeri Helsinki on erittäin tervetullut lisä Torikortteleihin. Panimoravintola on toimija, joka sopii alueelle enemmän kuin hyvin. Torikorttelit on paikka, jossa eletään ja luodaan uutta Helsinkiä. Paikka, jonne tekijät ja kokijat kerääntyvät.

Bryggerin lavalla keskiviikkona 5.7. klo 21.00
“Klasari viihteellä”

Kansalliskirjasto

Unioninkatu 36, Helsinki

Kansalliskirjasto on Suomen suurin ja vanhin tieteellinen kirjasto sekä yksi Helsingin yliopiston suurimmista erillislaitoksista. Vastaamme kansallisen julkaisuperintömme ja ainutlaatuisten kokoelmiensa kartuttamisesta, kuvailusta, säilyttämisestä ja käyttöön asettamisesta.

Kansalliskirjaston Kupolisali tiistaina 4.7. klo 19.00
“Suomi100-juhlakonsertti"

Falkmanin sisäpiha, Helsingin kaupunginmuseo

Katariinankatu 3, Helsinki

 

Falkmanin sisäpihalla keskiviikkona 5.7. klo 14.00
“SuomiTango”

Helsingin kaupungintalon juhlasali

Pohjoisesplanadi 11-13, Helsinki

Helsingin kaupungintalo on Helsingin kaupungin keskeisin hallinto- ja edustusrakennus, joka sijaitsee Kruununhaan kaupunginosassa Kauppatorin varrella. Rakennuksessa sijaitsevat muun muassa Helsingin kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajien toimistot sekä Helsingin kaupunginvaltuuston ja Helsingin kaupunginhallituksen kokoustilat. Se on osa Leijonan korttelia eli niin kutsuttua Kaupungintalokorttelia, jonka kaikki rakennukset ovat kaupunginhallinnon käytössä.

Helsingin kaupungintalon juhlasalissa torstaina 6.7. klo 12.00
“We Love MozArt”

 

Konserttisalien kuvat tilojen omilta nettisivuilta.