Esittely

Helsinki Chamber Music Festival

Helsinki Chamber Music Festival on uusi, kansainvälinen kamarimusiikkifestivaali, joka järjestetään Helsingin vanhan kaupungin sydämessä 4.–6.7.2017.

Festivaali tarjoaa korkeatasoisia konserttielämyksiä Torikortteleiden, Senaatintorin ja koko vanhan Helsingin ympäristössä. Alueen arkkitehtuuriltaan ainutlaatuiset jugendsalit, Torikortteleiden vasta remontoidut ravintolat ja kahvilat, sisäpihojen tunnelmalliset ulkolavat sekä keskustan kirkot tarjoavat idylliset puitteet persoonallisille konserttikokonaisuuksille.

Koska Suomen kesäiset kamarimusiikkijuhlat keskittyvät maakuntiin, me huolehdimme siitä, että myös urbaanit musiikin ystävät saavat klassisen musiikin elämyksiä. Tarjoamme konsertteja, joiden päämäärä on lisätä taiteilijoiden ja yleisön välistä vuorovaikutusta. Kesäisen kyläjuhlan tuntua luomme jalkautumalla pop up -konsertein ulkolavoille ja kahviloihin.

Kutsumme festivaalille kansainvälisesti menestyneitä ulkomaisia taiteilijoita esiintymään yhdessä suomalaisten eturivin muusikkojen kanssa rennossa ja inspiroivassa ilmapiirissä.

Päämääränämme on uudistaa ja raikastaa konserttikulttuuria sekä madaltaa kynnystä klassisen musiikin kokemiseen – konserttien tasosta tinkimättä! Festivaaliohjelman suunnittelussa genrerajojen vetäminen ei ole oleellista, vaikka ohjelmiston rungon muodostaakin klassinen kamarimusiikki.

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan korkeatasoisesta musiikista ja elävöittämään kanssamme Helsingin keskikesän kulttuuritarjontaa!

Kreeta-Julia Heikkilä ja Jaani Helander
Helsinki Chamber Music Festivalin taiteelliset johtajat