Esittely

Helsinki Chamber Music Festival 2018

Helsinki Chamber Music Festival on kansainvälinen kamarimusiikkifestivaali, joka järjestetään toista kertaa Helsingin vanhassa kaupungissa 4.-7.7.2018. 

Vuoden 2017 festivaali oli yleisömenestys tarjoten korkeatasoista kamarimusiikkia ja mieleenpainuvia konserttielämyksiä tunnelmallisessa ilmapiirissä. Taiteilijavieraidemme lisäksi saimme positiivista palautetta myös upealta festivaaliyleisöltämme.

Festivaali laajentuu kesällä 2018 nelipäiväiseksi, ohjelmassa on 9 konserttia ja uusina konserttipaikkoina mm. Yliopiston juhlasali sekä Suomenlinnan kirkko. Energinen taiteilijakaartimme edustaa tulevanakin kesänä menestyneitä muusikoita useasta maasta, kuten Kanadasta, Chilestä ja Kroatiasta.

Tämän vuoden konserttiohjelmaamme rikastutamme puhallinsoitinmusiikilla toimimalla yhteistyössä Helsinki Wind Festivalin kanssa ja festivaali huipentuu argentiinalaisia ja suomalaisia sävellyksiä yhdistelevässä päätöskonsertissamme, jossa kohtaavat tanssi ja musiikki. Lisäksi uuden Young Artists -ohjelman kautta tarjoamme kahdelle nuorelle suomalaiselle viulistikyvylle mahdollisuuden esiintyä festivaalilla kansainvälisten taiteilijakollegoidensa seurassa.

Lämpimästi tervetuloa
kesän 2018 festivaalille!

Kreeta-Julia Heikkilä ja Jaani Helander
Helsinki Chamber Music Festivalin taiteelliset johtajat