Juan-Miguel Hernandez

Juan-Miguel Hernandez

The Washington Post -sanomalehden Charles T. Downey on kuvaillut alttoviulisti Juan-Miguel Hernandezin soiton sävyä ”mitä suloisimmaksi ja soivimmaksi”. The Atlanta Journal Constitution -lehden Pierre Ruhe taas on kuvaillut häntä ”lempeäksi, lyyriseksi ja hyvin persoonalliseksi”.

Hernandezin soolo- ja kamarimusiikkiesiintymisiä on nähty maailman tärkeimmillä lavoilla, kuten Carnegie Hallissa, Amsterdamin Concertgebouw’ssa, Los Angelesin Disney Hallissa, Salzburgin Mozarteumissa, Lontoon King’s Placessa, Hampurin Elbphilharmoniessa ja Valkoisessa talossa.

Solistina Hernandez on esiintynyt mm. Rochester Philharmonicin, San Franciscon kamariorkesterin, Chicago Sinfoniettan, iPalpiti-orkesterin ja Coloradon ja Atlantan sinfoniaorkestereiden kanssa. Kamarimuusikkona hän on tehnyt yhteistyötä huomattavien muusikoiden kuten Lynn Harrellin, Ralph Kirshbaumin, Kim Kashkashianin, Gérard Caussén ja Itzhak Perlmanin kanssa.

Kamarimusiikki on Hernandezin uralla etualalla, ja hän on perustajajäsen Trio Viradossa (huilu, alttoviulu ja kitara) sekä Boreal Triossa (klarinetti, alttoviulu ja piano), jotka kumpikin erikoistuvat uuden repertuaarin luomiseen. Hän oli perustajajäsen myös vuosina 2006-2012 toimineessa Harlem Quartetissa, minkä jälkeen hän oli jäsen legendaarisessa Fine Arts Quartetissa vuosina 2013-2018.

Hän on osallistunut vierailevana taiteilijana ja opettajana mm. Pablo Casals -festivaaleille Pradesissa, Ranskassa, Festival Des Arcs -juhlille Ranskassa, Amalfi Coast -musiikkifestivaaleille Italiassa, Stellenboschin kansainvälisille kamarimusiikkifestivaaleille Etelä-Afrikassa, Brevard Summer Institute -kesäkurssille Yhdysvalloissa, Kolumbian Festicamara-juhlille, Montrealin ja Panaman jazzfestivaaleille ja kansainvälisille Musica mundi -festivaaleille Belgiassa.

Juan-Miguelia on kuultu radio- ja tv-lähetyksissä ympäri Kanadaa ja Yhdysvaltoja, mm. NBC:n ohjelmassa Good Morning America sekä the Today Show’ssa, NPR-radiokanavalla, PBS-kanavalla ja Telemundo-kanavalla. Hänen levytyksiään ovat julkaisseet levy-yhtiöt Cedille Records, The White Pine, Navona ja Naxos.

Hernandez syntyi Montrealissa, Kanadassa ja aloitti musiikkiopintonsa 7-vuotiaana. Häntä ovat opettaneet mm. Jean MacRae, Paul Coletti Colburnin konservatoriossa ja Kim Kashkashian New Englandin konservatoriossa. Hän on työskennellyt myös Dimitri Murrathin, Paul Neubauerin, Karen Tuttlen, Steven Dannin, James Dunhamin, Barbara Westphalin ja Pinchas Zukermanin kanssa.

Hernandez voitti ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Johannes Brahms -kilpailussa Itävallassa ja lisäsi palkinnon kokoelmaansa voittoja, joita hänellä oli ennestään mm. Kanadan kansallisesta musiikkikilpailusta ja 9. Sphinx-kilpailusta, jota sponsoroi Morgan Chase. Hän on saanut Québecin provinssin eduskunnan mitalin kansainvälisistä saavutuksistaan.

Hänen vahva sitoutumisensa koulutukseen ja uusien yleisöjen löytämiseen ympäri maailmaa ovat vieneet hänet nuorten muusikoiden ja monien erilaisten yhteisöjen pariin Etelä-Afrikassa, Venezuelassa, useilla musiikkifestivaaleilla Etelä-Amerikassa sekä projekteissa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Vuonna 2016 Hernandez nimettiin professoriksi Royal Academy of Musicissa Lontoossa. Hänet pyydettiin osaksi tuomaristoa vuoden 2017 Johannes Brahms -kilpailuun Itävallassa ja vuoden 2018 Sphinx-kilpailuun Yhdysvalloissa.

Klassisen repertuaarinsa lisäksi hän on esiintynyt säännöllisesti elävien jazzlegendojen Gary Burtonin, Stanley Clarkin, Paquito D’Riveran ja Chick Corean kanssa. Hän työstää tällä hetkellä Yamaha-artisti Merlin Etorren kanssa projektia, jossa klassista repertuaaria esitetään alttoviululla ja analogisella syntetisaattorilla.

Takaisin