Kreeta-Julia Heikkilä

Kreeta-Julia Heikkilä

Kreeta-Julia Heikkilä (s. 1986) on monipuolisena viulistina kysytty konserttimestari ja kamarimuusikko, joka keskittyy konserttitoimintansa lisäksi kehittämään klassisen musiikin kulttuuria toimimalla mm. Helsinki Chamber Music Festivalin taiteellisena johtajana kesällä 2017.

Suomen lisäksi hän on esiintynyt niin kamarimuusikkona kuin solistina lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla useissa Euroopan maissa, Etelä-Koreassa, Amerikassa ja Venäjällä. Hän on esiintynyt mm. Sinfonia Lahden, Oulu Sinfonian, Kuopion Kaupunginorkesterin, Tanskan Radion Kamariorkesterin, Fairbanks Sinfoniaorkesterin, Johanneksen kamariorkesterin, iPalpiti orkesterin, Se Ensemblen ja Nordea Jean Sibelius Orkesterin solistina.

Heikkilä on viime vuosina on vieraillut konserttimestarina useiden pohjoismaisten orkestereiden lisäksi mm. Lontoon BBC Sinfoniaorkesterissa, Amerikassa iPalpiti orkesterissa ja Atlantic Music Festival –orkesterissa. Hän on toiminut tämän lisäksi vakituisena konserttimestarina Vaasan kaupunginorkesterissa, Tanskan Radion kamariorkesterissa ja Oulu Sinfoniassa. Tällä kaudella Heikkilä vierailee konserttimestarina mm. Norjan Oopperaorkesterissa ja Helsingin kaupunginorkesterissa.

Heikkilä toimi vuosina 2014-2015 TEOS - Suomalaisen Kamarimusiikin Konserttisarjan taiteellisena johtajana. Pianisti Roope Gröndahlin kanssa (Duo Teos) Heikkilä on konsertoinut viimevuosina niin Suomessa kuin ulkomaillakin, perehtyen erityisesti Suomalaisen kamarimusiikin ohjelmistoon. Vuodesta 2016 hän on toiminut konserttimestarina ja kamarimuusikkona Beethovenin musiikkiin keskittyvässä Beethoven NOW! –projektissa Helsingissä.

Heikkilä on valmistunut erinomaisin arvosanoin sekä Lontoon Royal College of Musicista, että Sibelius-Akatemiasta. Lontoossa hän opiskeli AHRC -stipendiaattina Jan Repkon ja Helsingissä Tuomas Haapanen, Mi-Kyung Leen, Päivyt Mellerin ja Tero Latvalan johdolla. Hän aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Geza Szilvayn oppilaana Itä-Helsingin Musiikkiopistossa. Heikkilä on ansioitunut myös useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä viulu- ja kamarimusiikkikilpailuissa sekä palkittu monin stipendipalkinnoin, mukaan lukien Pro Musica ja Nordea-stipendit.

Heikkilällä on käytössään Suomen Kulttuurirahaston omistama Andrea Guarneri -viulu vuodelta 1680.